Byggprocess

Ta bort Byggherre mysteriums

… Genom att veta svaren


Vad är Byggherre? Kan jag bli byggherre?

 Här är svaren du letar efter. Och om det inte är här, ska vi försöka berätta var du hittar den. Vårt mål är att ge information och resurser du behöver för att framgångsrikt bygga ditt eget hus. Och vi förklarar tydligt som du förstår, icke-tekniskt sätt. –

För personer med ingen konstruktion erfarenhet.

Så nu kör vi. . .

Jag önskar att vara husbyggare
Ta bort Byggherre mysteriumsVi har träffat hundratals människor precis som du! Människor som ville bygga sitt eget hus själva.

Många av dem ville vara sin egen entreprenör – att anställa sina egna underleverantörer och hantera konstruktion själva. Är det du?

Den goda nyheten är att du kan göra det! Bygg hus är inte science fiction. I USA under 2007 byggdes en av tio bostäder var husägare (Byggherre)!

Du behöver bara känna till stegen att hur man bygger steg till steg. Det är där vi kommer in. Vi kommer att visa dig hur. . .precis här. Det mesta av denna webbplats har sammanställt för dig som Byggherre roll.

Jag vill anlita en entreprenör. . . men jag vill ha kontrollen över byggande 

Har du hört “skräckhistorier” om människor som anlitar en entreprenör för att bygga ett hus? Kanske har du upplevt det själv… Hej! Kom ihåg att Kunskap är makt!

Förbered dig själv och du kommer att ta kontrollen över ditt projekt, eftersom du kommer att ha den makten som kommer genom kunskap. Gissa vad? Du kommer också att ha sinnesfrid, eftersom du vet vad som händer och vad du verkligen skall kontrollera.

Jag vill vara själv entreprenörer. . . Men jag vill ha hjälp 

Goda nyheter! I www.husplan.se är full av bygg sakkunniga listor som skulle älska att hjälpa dig. . . mot en avgift. Allt från att hjälpa dig att få din kalkyl tillsammans att agera som din konstruktion superintendent. Vi ska berätta hur man hittar dem och hur man arbetar med dem och fortfarande ta hand om kontrollen själv!

Vad behöver jag veta? 
Här är en översikt av de tre stora delarna för att bygga ett hus.

Tomt – Planering – Entreprenad

Var och en av dessa “delar” har en “Finansiell” och en “fysisk” komponent. Här är vad det ser ut.

Är du redo?

Klicka på nedanstående länkar. Om du verkligen vill lära dig mer om hus byggnad, ta det ett steg i taget. Vi har lagt in det här i stort sett den ordning du kommer att behöva det när du arbetar igenom ditt byggprojekt!

Vill vara en Byggherre?
Här är några tankeställare innan du springer in i byggherre roll. Om du lutar mot att bli en Byggherre, här är några alternativ att överväga liksom några av de fördelar. Du kommer att spara mycket pengar för dina ansträngningar.

Avtalsslutande process
en bred översikt över det Hus upphandlingsprocessen. Den moderna husbyggaren (entreprenör) styr mycket mer än bara byggande i huset.

Konstruktion delar
Om du ska bygga ditt hus, måste du veta mer om alla delar av huset. Här är en utforskning av alla dessa delar – från fot till tak – i termer människor utan konstruktion erfarenhet kan förstå.

Finansiering
Om du inte har tillräckligt med pengar för att täcka byggkostnaderna, kommer du förmodligen att ställas inför att få ett bolån för att finansiera projektet och permanent finansiering som du kommer att låna över 30-40 år.

Budgetplanering
Det allra första steget i planeringen att bygga ett nytt hus är den preliminära budgeten. Utveckla en preliminär budget redogörs fördelningen av medel för projektet i stora drag.

Tomt köp
Hus byggnad börjar med valet av den perfekta tomt. Det är ett av de viktigaste besluten du kommer att göra i din byggprojektering. Om du inte har hittat det ännu, här är några bra material för att hjälpa dig ställa alla de rätta frågorna innan dina pengar rinner ut!

Design
Vid det här laget du har slutfört din budget och valt ditt tomt. Det är dags att dra ut alla de skisser och bilder som du har sparat och börja på allvar designa ditt drömhus.

Kostnadsberäkning
Utveckla din Bygg kalkyl -Den konstruktion kalkyl är hjärtat i din ekonomiska plan. Det är vad din kostnadskontroll är baserad på. Här är hur man får det gjort. Planera din Bygg schema Genom att utveckla en byggnad schema – en plan, byggmästaren vet i förväg när varje aspekt av jobbet ska börja och när det ska vara klart. Detta är en planeringsfunktion, och utförs innan jobbet påbörjas.

Bygg Steg för steg
Det är ganska självklart att framgångsrik byggherre, måste veta inte bara de delar som är inblandade, men lika viktigt, hur de alla delarna går ihop. . . och i vilken ordning!

Byggledning
som Byggherre, är du ansvarig för schemaläggning, inköp, kostnadskontroll, kostnadsredovisning, kvalitetskontroll och mycket mer!

Underleverantörer
Du kan lika gärna veta just nu har de flesta av dina problem kommer upp. Du måste hitta och hantera underleverantörer på bästa möjliga sätt.

Byggmaterial
Som en Byggherre, om byggmästare och byggmaterial leverantörer är dina vänner i ditt utförande fas eller du är Partnerskap med rätt leverantörer kan göra ditt liv mycket enklare.