Byggherre

Byggherre

Tror du att du vill bygga ditt eget hus?

Du har funderat någon gång på att bygga ditt eget hus, men du vet inte var och hur ska du börja. Låt oss ta en titt på vad det menas att bygga eget hus.

När du funderar att bygga ditt eget hus, man antar att du vill vara entreprenör … inte snickaren. Du vill vara en byggherre eller projektledare på ditt husbygge! Låt oss ta del av mysteriet ut av det.

Vem är byggare?

Byggherre 1Byggare som kallat nu mera entreprenörer kommer från alla samhällsskikt. Många entreprenörer började som underentreprenörer kanske en inramning snickare, en gipsvägg eller en murare.

Andra kommer från yrken längre bort från processen – som bank eller arkitektur. Ytterligare andra kan ha helt enkelt hade byggd eget hus redan.

Det såg lätt att bygga hus, så de bestämde sig för att bygga en till och sälja. Då började som “deltid hobby” och så var tjäna mer pengar än sitt heltidsjobb!

Några högskolor erbjuder utbildningar inom byggteknik, men poängen är att de flesta byggare började med en begränsad förståelse för hela processen hus byggnad.

Generellt sett, hur väl en byggare gör, beror på hur väl han behärskar processen. Vissa byggare är duktiga och fånga snabbt. Andra falla i dåliga vanor och inte uthållighet att sortera alla ut det bästa av mesta, och få det att fungera smidigt.

Byggherre roll

Dagens moderna, professionell Byggherre är mer som dirigent för en symfoni eller producenten av en spelfilm än en snickare eller murare. Mest framgångsrika byggherre, i själva verket aldrig tar hammaren och kör en spik.

Det är verkligen inget fel att vara sakkunnig ärliga arbetet som en snickare eller murare. Det är bara att leda och samordna de många händelser i byggprocessen, knappt får mat tid att fysiskt göra allt själva.

BYGGHERRE 

BoverketByggherre är den som för egen räkning utför eller låter utföra projekterings-,   byggnads-, rivnings- eller markarbeten.  Byggherren behöver inte vara en fysisk person utan kan även vara en juridisk person som till exempel ett företag, en bostadsrättsförening, en kommunal förvaltning eller en myndighet.

  • Byggherre processerar byggandet från ide till färdigt hus.
  • Han handlar om att hitta och inköp eller ens utveckla partier.
  • Han övervaka arkitekt och konstruktion ritningarna för byggandet.
  • Han beordrar och godkänner alla material och deras leverans.
  • Han skriver kontrakt med entreprenör och anställer personal.
  • Han övervakar underleverantörens arbete.
  • Han marknadsför sin produkt och driver dagligen av sin verksamhet.
  • Han måste veta hur man handskas med stadens byråkrater (tillstånd och inspektioner), bankirer, och andra yrkesgrupper som advokater och revisorer.

Vad gör äntligen en Byggherre?

Tjäna pengar med sin husbyggande – Många människor väljer att bli en ägare byggherre, för att tjäna mycket pengar. Om du vet vad du gör, och du är försiktig, kan du antagligen tjäna mycket pengar. Vad kommer du att tjäna? Din belöning är skillnaden i marknadsvärdet på huset och det pris du kan bygga den för genom att anta rollen som entreprenör. Med andra ord, tjänar du den vinsten från dit projekt.

Kontroll över egen husbygge – Som Byggherre, kommer du att vara ansvarig – en därmed genom kontroll och inspektion! får du den kvalitet som du kräver.

Tillfredsställelse – byggherre ska ha motivation för att agera som sin egen huvudentreprenör. Tjäna pengar är alltid kommer inte vara ett av de första svaren.

Och när man pratar med dem som har avslutat sitt projekt, frågar man om vad är den största belöningen har varit. Det är konstigt, men få man någonsin tala om vinsten på projektet.

Alltid de positiva glöd om känsla av stolthet och prestation de känner för att ha byggt sitt eget hus! Det är verkligen en härlig känsla av tillfredsställelse som följer förverkligandet av detta, ett av de grundläggande behoven i livet – skydd, särskilt när det gäller genom din egen intima engagemang.

Vad en Byggherre behöver?

Här är de grundläggande saker som du behöver för att bli en framgångsrik Byggherre

 

Kunskap – Grunden för din framgång är din vilja att förvärva de kunskaper du behöver. Det är anledningen till att du har kommit till www.husplan.se är att Läsa vidare och bygga ut dina kunskaper!

Gå genom webbplatsen och bläddra genom och läs mer.

Engagemang – Bara kunskap är inte tillräckligt. Du måste också ha brinnande intresse och önskan att se till att det här projektet blir färdigställande. Det är inte en lätt uppgift att bygga ett hus och det kommer inte alltid gå bra. Se till att du har ett åtagande att se jobbet går igenom. Belöningen är väl värt i detta!

Finansiella resurser – Du måste ha de ekonomiska resurser för att bygga ett hus. Din långivare kan hjälpa dig att avgöra dina behov. De finansiella delarna av denna webbplats guidar dig genom budgetprocessen som hjälper dig att undvika obehagliga överraskningar. Denna process innehåller instruktioner för att bestämma hur stort hus vill (kan?) du bygga.

Tid – Upphandlande ett husbygge kräver en avsevärd tid och engagemang. Om du planerar att hantera konstruktionen själv, kommer det att finnas många gånger som du behöver för att vara på telefonen tidigt på morgonen att prata med underleverantörer eller beställa ytterligare material.

Och du kommer ofta behöver vara på arbetsplatsen vid olika tidpunkter under dagen för att ta emot eller säkra material, svara på frågor, och undersöka kvaliteten på arbetet.

Du klarar att vara Byggherre

Byggherre 2Om det hela börjar låta lite överväldigande, misströsta inte. För att vara en Byggherre behöver du inte ha stort företag, men du kan göra det!

Tusentals har den viktigaste nyckeln (kunskap) till framgång. Kunskap är makt.

Informationen på denna webbplats kommer att ge dig en fantastisk grund för denna framgång. Här hittar du tydliga, koncisa, icke-tekniska svar som får dig att bygga upp ett förtroende direkt. Samt när du behöver hjälp utan tvekan ta upp telefonen ring till oss. Vi hjälper dig.

Här är goda nyheter: sunt förnuft är nyckeln! Att vara en Byggherre kompliceras endast i det att den innefattar många steg. Du ska bemöta dem stegvis. Men varje steg kan bemästras lätt. Allt du behöver är några grundläggande fakta och lite sunt förnuft. Vi ville gärna påstå ”en gissning” att de flesta små byggare aldrig har varit utsatt för den här typen av en organiserad strategi för att bygga.

Gå Vidare

OK! Det är vad byggherre handlar om. Ändå vill du vara det? Ja? Bra! Nej? Kom igen, gör ditt bästa ut av situationen!

Oroa dig inte. Även om du planerar att anlita en byggmästare, måste du ändå veta processen, så att du kommer att ha sinnesfrid som kommer från kunskap … och kraften att ha kontroll – även om du väljer att inte vara en Byggherre i framtiden.