Konstruktions delar

Konstruktions Delar

Du Måste ha kännedom AV HeLa byggprocessen Delar AV-huset. Som sv uppfödda överblick, har vi brutit de delarna i Åtta Kategorier Framgår Framgår Framgår framgår Enligt följande:

  1. Tomt
  2. Grundläggning
  3. Konstruktion
  4. MEP
  5. Inre Ytbehandling
  6. Trimma Ytbehandling
  7. Fixturs och utrustning 
  8. Utomhus Element 

Lat oss ta en Titt i var Och en AV dessa Kategorier och se vilka specifika Elementet kan-Ingå i varje.

 

Tomt

DETTA ÄR ganska självklart. Det ar Det land Ditt hus Kommer ATT Sitta in.  Mer

 

Grundläggning

Denna del Innehåller alla Platta Konkret Arbete i släkt hus, Inklusive  Platta, källarplan, uppfart, Uteplats ETC.

Konstruktion Delar-1

 

Konstruktion

Konstruktion för ditt hus är en mycket viktig “del”. Det är det som gör huset står upp! Konstruktion bär vikten av huset till dess stödelement -. Marken är det lämpligt att tänka på dessa strukturella “delar” i den ordning som de stödjer belastningen av huset. Detta är också den ordning i vilken de är konstruerade – nerifrån och upp. Så att lära dem i denna ordning hjälper du börjar tänka i termer av byggsekvensen.


Grundläggning

Golv

Väggar

 Tak 

Nedan följer en kort beskrivning av vad som ingår i var och en av dessa delar av strukturen i ditt hem.

Grundläggning

Grundläggning är där huset möter marken. Allt stöds av Grundläggningen.

Grundsulor (eller sidfot) kan gjuten betong, Panel bryggor, grus, eller ens en vände ned del av en platta. Vilket du skulle använda bestäms av det område du bor i, jordarna villkor, lokala byggnad kod krav och av rekommendationerna från din arkitekt eller byggnadsingenjör.

Konstruktion delar-2

 

Fundament

Grundläggning består av grundmurarna(kallas ibland “stam” väggar) och andra vertikala element som behövs för att stödja golvet (bryggor och stålpelare). källare väggar kan bildas betong, behandlat trä, murverk (tegel eller betongblock) eller obefintligt -. När det gäller platta konstruktion, där väggarna gå upp direkt ovanpå förtjockningar av plattan.

Konstruktion delar-3

Golv

Golv System är antingen trä eller betong i bostadsbyggandet, betonggolv är platta på mark (betong hälls på jord). Du kommer vanligtvis att använda den här typen av golvsystem för garage och källare, eller för de viktigaste golven i södra delarna där platta på mark är möjligt för den första våningen.  För många av oss gäller trä golv för andra våningar. Trägolvet består av stödmedlemmar – balkar och bjälklag -. Och golvmaterial, vanligtvis en plywood produkt Det finns normalt sett en balk som stöder golvbjälkarna. Strålen stöds av grundmurar och intermittenta bryggor eller inlägg (den senare måste ha sin egen fot). Balkar är gjorda av en mängd olika material inklusive trä och stål.

Golv Konstruktion

 

Väggar

Väggarna delar inre utrymmet. De kan uppbära en last ovanifrån (bärande) eller helt enkelt sin egen vikt (skiljevägg).

Wall-2

 

Tak

Tak stöds av väggarna nedan eller genom en takbjälklag. 

Taket egentligen inte stödja en vertikal belastning. Det ingår i de belastningsbärande elementen i hus eftersom det stöder ganska betydande vikten av gips fäst vid den.

Roof-1

 

MEP

Mekaniska, El, och VVS – värme, ventilation, luftkonditionering (HVAC) – är de tre stora system i hemmet. Inkluderat i elsystemet skulle vara säkerhet, kommunikation och underhållningssystem för ditt hem.

 

inre ytbehandling

Inre ytbehandling är en kategori som vi har inkluderat att hålla de delar som bildar ytorna eller som vi ibland säga, “hud” av inre huset. Dessa skulle omfatta gips; fönster och dörrar; yttre hölje, ytterväggar, och faner; och takplattor. Du kan även inkludera golv i denna kategori. Det finns en gråzon här, eftersom vissa av dessa poster ger strukturell integritet underliggande strukturella systemet.

Fingerskarv-1

 

Trimma och ytbehandling

Denna del innehåller all inredningen (bas mögel, hölje, krona mögel, stol järnväg, etc), exteriör trim (singel mögel, kjol ombord, hörn stiles, jalusier, etc.), tak behandling, mattor och kakel, färg och tapeter, och så vidare.

 

Fixturs och utrustning 

Här är dina apparater, skåp, hårdvara(dörr, fönster, och bad), speglar, öppen spis, garage dörröppnare, ETC.

 

Utomhus Elements 

Denna kategori inkluderar alla utomhus element som inte ingår på annat håll. Detta kan innebära sprinklersystemet, landskapsplanering, däck, och så vidare. Observera att placeringen av vissa poster är något godtycklig. Till exempel kan “uteplatser” placeras i “Flat Arbete” eller “Utomhus element!”

Tanken är inte att legalistisk kategori mycket objekt i ditt hem, men för att förstå de breda kategorier av element och hur de alla arbetar tillsammans för att bilda hela! outdoor-1

Sammanfattning

Som ni kan föreställa er, är var och en av de “delar av ditt hem” som anges ovan men en “låda” i vilken vi kommer att sätta dussintals relaterade “delar”, som vi får djupare och djupare in i denna underbara resa – resan av bygga ditt eget hem!

Redo att gå vidare? Utmärkt! Klicka här för att ta en titt på Finansiering ditt hus byggprojekt.