Upphandlingsprocessen!

Upphandlingsprocessen!

Vill du anlita en byggmästra att bygga ditt hus? Du måste förstå de olika stegen i upphandlingsprocessen!

Under hela denna del av webbplats, vi antar att du vill bygga ditt eget hus och vara Byggherre.

Den stora bilden

Upphandlingsprocessen-2Den moderna byggmästaren (entreprenör) styr mycket mer än bara byggande (byggnad) i huset. När sitter du med upphandlande ditt eget hus, måste du ha ett fast grepp om bostadsavtalsprocessen – helheten. Så, i en mycket förkortad form, här är hela processen.

Det ingår här så att när du går genom sajtens upphandlingsprocess delen kommer du att kunna koppla information till rätt ankomst- och avgångstider som de avslöjas. Med andra ord, får du den allmänna bilden här. Följ länkarna för att få mer information.

Stegen i upphandlande ditt eget husbygge presenteras här i stort sett samma ordning som du kommer att stöta på dem när du bygger ditt eget hus.

 1. Gör en finansieringsplan
 2. Hitta lämpligt tomt
 3. Förbered noga dina planer och specifikationer
 4. Gör en kostnadsberäkning
 5. Förbered en konstruktion Schema
 6. Säkra din finansiering behov
 7. Säkra alla tillståndet och bygglov
 8. Konstruktion uppförande
 9. Inspektera och besiktning
 10. Flytta in!

Som du ser det är ganska enkelt, va? Du vet vad de handlar om …

Så här är en kort titt på vart och ett av dessa områden för att komma igång.

Finansieringsplan

FINANSIERINGSPLAN-3Finansplanen är grunden för ett framgångsrikt upphandlande ett bygg projekt (förutsatt att dina ekonomiska resurser, som de flesta av oss, är begränsad). När vi sitter som en rådgivare med byggherrar, frågor startar alltid med kostnader. “Tänk om kostnaden inte var fråga, vad skulle vi råda de…? rekommendera gärna…”

Men jag göra en utvikning! Helst bör du börja med en budget – innan du köper en hel del eller har dina planer utarbetas. Detta kommer att hjälpa dig att uppnå den bästa balansen mellan markkostnader och byggkostnader och försäkra att de planer som du utvecklar är i ditt sätt.

Vi inser naturligtvis att många människor kommer till dessa sidor med mycket och planer i hand. Om detta är din situation, den andra delen av den ekonomiska planen, kalkyl, blir din budget.

I själva verket blir kostnadsberäkning alltid budgeten när den är klar, eftersom den representerar de faktiska beräknade kostnaderna för varje element som ska ingå i ditt hus – punkt för punkt!

Klicka här för mer utveckla din budget.

                                                               

                                                                 Hitta lämpligt tomt

Tomt-1De flesta av våra Besökare under årens lopp har redan åtagit sig att en hel del innan du hämtar ner till allvarliga verksamheter att smittas av ett hus byggnation processen – planer, budgetering, etc.

Om det är du, inte oroa dig! Du är en av dem majoritet. Eftersom en av tio bostäder byggs i USA varje år byggs av ägare, måste det tenderar att arbeta ut. I Sverige finns total ca 2 miljoner småhus. Under 2015 påbörjades ca 9000 småhus. De småhus äges av privata personer som anlitas till byggfirmor eller byggs i egen regi.

Finansiellt, de flesta människor vet instinktivt om hur mycket de vill satsa eller har råd att bygga sitt hus. De söker en hel del område som de tycker passar dem. Vanligtvis fungerar fint.

Men som ni upptäcker – VI TROR PÅ PLANERING! Ledsen att skrika. Men vi tycker det är viktigt. Så vi förespråkar gör ditt val av en plats att bygga ditt nya hus är en del av huset upphandlingsprocessen.

Klicka här för mer din byggnad mycket.

Planer och specifikationer

Detta är dina arbetsdokument. De visar och berättar hur huset ska byggas. Gör ditt beslut här som byggherre.

Massor av beslut skall tas innan du ens börjar tänka om dina planer. Hur stor vill du bygga? Hur stor är dina familjers behöv? Vilken typ av hus vill du ha? När ska vara färdig? Hus ska vara en eller två våningar? Vill du ha källare? Och mycket mera frågor att du ska svara på.

Massor att tänka på! Att förstå och styra hus upphandlande processen kräver att du bli organiserad. Det är vad www.husplan.se avser handlar om. . .få dig organiserad.

Klicka här för mer information om dina planer och specifikationer.

Kostnadsberäkning
Kostnads-1

Kostnadsberäkning är en viktig del av huset avtalsprocessen. Kostnadskalkylen är en detaljerad lista som gjorda av allt material som behövs för att bygga ett hus, liksom arbetsmarknaden (underleverantörer) som krävs för att sätta ihop allt.

Som byggherre eller huvudentreprenör kommer du att prata med leverantörer och underleverantörer för att få priser. Vi ska berätta hur man hittar leverantörer och få anbud.

Du hittar också alla de formulär som du behöver för att hantera underleverantörer och för att organisera din kostnadsberäkning.

Klicka här för mer utveckla din kalkyl.

Bygg schemaBYGG SCHEMA-3

Detta är ett detaljerat schema som visar schematiskt sekvensen av bygg händelser.

Det inte bara visar hur verksamheten förhåller sig till varandra i följd (den ena efter den andra), visar det hur verksamheter överlappar varandra – två eller flera verksamheter som pågår samtidigt.

Varaktigheten av varje aktivitet visas också. Detta är ett utmärkt verktyg för schemaläggning underleverantörer och materialleverans. Vi visar dig två sätt att göra detta – det Critical Path Method och stapeldiagram. Du kan använda vilken du gillar bäst.

Om du inte har säkrat din finansiering, ta din Entreprenad schema tillsammans. Det visar att din långivare att du har tänkt processen genom noggrant och förstå hemmaupphandlingsprocessen intimt.

Naturligtvis kommer vi att ge de formulär som du behöver för att bygga din egen Construction schema. Och du hittar länkar till tredje part som är tillgänglig.

Klicka här för mer om att utveckla en Entreprenad schema.

 

Finansiering

FINANCING-1Om du inte har fått ett starkt engagemang för entreprenad och permanent finansiering, nu är det dags att göra det – efter mycket köps och era planer och specifikationer är klar.

Detta är ett av de områden i huset upphandlande process som inte är skriven i sten. Många människor får ett fast åtagande ända fram – när de träffas med sina långivare att förkvalificera (en del av budgetprocessen).

Vissa kommer bara att ta reda på hur mycket de kommer att kvalificera sig för och vänta tills de är klara med planer och budget i hand, innan de bestämmer sig.

Mycket beror på vad som intresserar priser gör. Är de trendig uppåt? Du vill binda ett fast åtagande så snart som möjligt!

Är de stadig eller flytta ner? Vänta till sista minuten.

Nedre raden – prata med din långivare.

Vilka är din konstruktion och permanenta bolån alternativ? Vad behöver du ta med dig när de ansöker om ditt lån. Vad “formler” kommer långivaren använder för att kvalificera dig för lånet? Skulle du “shop” för din finansiering?

Klicka här för mer information om att säkra de medel som du behöver för ditt projekt.

tillstånd och bygglov

Bygglov-3Med mycket, planer och finansiering på plats är det dags att påbörja byggandet – här är vad du har väntat på! Nu är det höjdpunkten på husupphandlingsprocessen.

Det första steget är att verkställa kontrakt med underleverantörer du har beslutat att använda och säkra önskat bygglov.

Klicka här för en titt på vår Underentreprenad (UE) avtalet.

Klicka här för mer information om tillstånd.

 

 

Konstruktion

Under byggandet av ditt hem, kommer du (generalentreprenören) vara ledaren, direktören, chefen!

Det är där du måste förstå Hus avtalsslutande processen!

Klicka här för mer information om Byggledning.

Din kontroll område 

Schemaläggning – Att få underleverantörer och material till arbetsplatsen vid rätt tidpunkt.

Inköp – Att hitta och beställa material som behövs.

Kostnadskontroll – Minimera avfall och stöld, att hålla jämna steg med utgifter (kostnadsredovisning), ekonomiförvaltning (betala räkningar). Vi har de former du behöver.

Internredovisning – Hålla upp med vad som använts och hålla budgeten. Eller åtminstone att veta när du går över. . . ditt beslut. Behöver vi säga? Vi fick form!

Hantera Bygg – Komma leverantörer började, svara på frågor, lösa problem, kräver inspektioner, inspektion för noggrannhet och kvalitet.

 

Att veta vad som är acceptabelt i material och utförande, och att kunna få det från dina leverantörer och underleverantörer. Detta är den tuffa delen.

Du måste vara stark här. Det finns en hel del BS i hus byggnad. Du måste veta vad som är acceptabelt och vara villiga att gå på marknaden för att få det.

Naturligtvis kan vi inte täcka varje tänkbar situation du kan hitta dig själv i den här webbplatsen förbereder dig för den allmänna uppgiften att hus byggnad -. För att husägare. Du hittar mycket av vad du behöver här på husbygge svar webbplats. Vi kommer att fungera som en pekare när det är möjligt.

 1. Du har en överblick förståelse för avtalsprocessen (i motsats till byggprocessen – som vi kommer att täcka senare). Länkarna från denna sida tar dig till mer detaljerad information om de olika delarna i denna process.

Nästa steg: se till att du förstår om alla delar av ditt nya hem. Du behöver ett bra grepp om dessa. De är vad du ska sätta ihop i själva uppbyggnadsfasen att smittas av ett hus.

Är du redo? Klicka här för att gå vidare till delar av ditt nya hem!